Transport av motorcykel med flyg eller lastfartyg

Om destinationen ligger så långt från Europa att transport med färja inte är möjlig, kan transport med flyg- eller sjöfrakt vara ett alternativ. Det senare är vanligtvis billigare.

Luft Fracht Motorrad Transport

Om du inte bor i Hamburg eller Bremen måste du räkna med transport till hamnen. Ytterligare avgifter kan tillkomma i destinationshamnen. Du bör också vara beredd på att klara dig utan din motorcykel under några veckor. En sådan resa med fartyg tar mycket längre tid än en flygresa, som människa och maskin vanligtvis till och med kan genomföra tillsammans.

Motorrad Transport Verfrachten
Motorrad Transport Verfrachten
Motorrad Transport Verfrachten
Motorrad Transport Verfrachten
Motorrad Transport Verfrachten
Motorrad Transport Verfrachten

När destinationen är bestämd gäller det att hitta en speditör som kan sköta transporten. Dessa proffs vet också hur motorcykeln ska förpackas och vilka papper du behöver i destinationslandet. Principiellt gäller: Priserna beror på lastens volym och vikt. Alla som sparar utrymme vid förpackningen sparar också pengar. Bildexemplet kommer förresten från Louis-medarbetaren Hinrich K. och visar hans motorcykel som är färdigpackad för flyget till Australien.

Tips: Hos den vänliga motorcykelhandlaren runt hörnet kan du kanske ordna ett billigt transportställ som en ny motorcykel från Japan levererades med.

de-ideen-transport-icon-dokumente.gif

Inte populära, men tyvärr nödvändiga, är de rätta dokumenten för resor med motorcykel.

Körkort


Det är också bäst att ha ett internationellt körkort, som är obligatoriskt i många länder. Tänk på att föraren måste ha uppnått föreskriven minimiålder för att få låna ett fordon. Fordonets registreringsbevis bör också finnas tillgängligt i en internationell version.

Pass


Som tysk har du förmånen att ha det mest populära passet i världen, eftersom det ger dig rätt att resa in i över 176 länder i världen utan visum. Dock bör man därvid beakta vistelsens längd. I Amerikas förenta stater måste man också ansöka om ett inresetillstånd innan resan påbörjas.

Försäkring


Erhålls ofta i samband med registreringen. Om det ska ansökas separat, då sällan som halvförsäkring. Rådgör gärna i förväg med ditt lokala försäkringsbolag.

Carnet de Passage


Du kan få den från ADAC till ett något lägre pris om du är medlem. Många länder kräver detta för att fordonet inte ska kunna säljas lokalt utan att betala skatt.

Kreditkort


Två olika kort, till exempel Visa och Master, ger dig mer spelrum. Finns ofta även utan årsavgift.

√Ėvrigt


För att vara på den säkra sidan bör du ha en kopia av allt med dig och även spara det som ett dokument på din dator hemma. Dessutom måste respektive lands bestämmelser iakttas när det gäller medförande av föreskrivna tillbehör (för mer information, se våra Louis-landtips). Detta gäller också för rekommenderade eller nödvändiga vaccinationer.

Allt om motorcykeltransporterLouisCard partner

Upptäck LouisCard

Som LouisCard-innehavare får du en rabatt på minst 2 % på varje euro du betalar hos Louis. Vårt samarbete med många partner ger dig ytterligare fördelar. En översikt över alla LouisCard-tjänster, alla partner och vilka förmåner de tillhandahåller dig hittar du här:

SearchWishlistUser AccountCartArrow LeftArrow RightArrow Right ThinIcon HomeMenuArrowCaret DownCloseResetVISAmatercardpaypalDHLHermesCheckCheck-additionalStarAdd to Shopping Cartchevron-leftchevron-rightSpinnerHeartSyncGiftchevron-upKlarnaGridListFiltersFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoCalendar