Regnkläder och tillbehör

Regnställ, regnjackor, regnbyxor – Louis har hela utbudet av vattentäta kläder och massor av tillbehör för motorcyklister. 

Regnkläder header

Regnkläder

Dåligt väder? Inga problem!

En riktig motorcyklist låter sig inte ens stoppas när regnet är ihållande. Louis har nämligen ett enormt utbud av regnkläder för alla anspråk och vädersituationer. Det betyder att skyfall inte längre är så skrämmande och att du kan fortsätta köra i torrt tillstånd, ända tills du kan säga: ”Där framme blir det ljusare!”

Regnkläder

Regnställ i ett stycke

Regnställ i ett stycke är definitivt det optimala skyddet för motorcyklister när det blir vått. Visserligen krävs det lite träning för rätt påtagning, men när du köper ett regnställ från Louis kan du vara säker på att du får det bästa när det gäller funktionalitet och komfort.

Regnkläder

Regnjackor för motorcyklister

Regnjackor för motorcyklister är en stor hjälp i många situationer, även i tider med vattentäta klimatmembran. Regnjackor för motorcyklister ger inte bara (ytterligare) skydd mot fukt, de håller dig också varm eftersom de eliminerar vindkylningsfaktorn. På kalla dagar är en regnjacka ett riktigt plus när det gäller komfort och säkerhet.

Tips: När du provar måste du se till att benlängden fortfarande är tillräcklig när du sitter på motorcykeln.

Regnbyxor för motorcyklister

Ska du ge dig ut på en tur utan regnbyxor för motorcyklister? Otänkbart för varje motorcyklist som föredrar läderkläder! Men regnbyxor bevisar också sitt värde över textilkläder som ett extra skydd mot fukt och mot nedkylning genom fartvinden. Louis har regnbyxor för motorcyklister för alla olika sorters krav.


Regnkläder

Vattentäta motorcykelstövlar

Vattentäta motorcykelstövlar ger EXTRA mycket komfort. Om det plötsligt börjar regna på motorcykelturen kan de vara avgörande. Särskilt inför längre turer är det därför meningsfullt att inhämta information om motorcykelstövlar i vattentäta material eller sådana som är utrustade med membran  . Hos Louis visar vi dig vattentäta motorcykelstövlar i alla prisklasser, med olika membran och alla olika sorters snitt.

Regnkläder

Vattentäta motorcykelhandskar

Motorcykelhandskar är det viktigaste gränssnittet mellan människa och motorcykel. De ska bland annat skydda mot fukt och kyla. Olika teknik såsom GORE-TEX säkerställer skydd mot fukt och ger ett optimalt grepp.


Regnkläder

Tillbehör

En komplett regnutstyrsel omfattar även tillbehör som regnhandskar och regnöverdrag till eller regndamasker. Hos Louis hittar du till exempel överdragshandskar och överdragsstövlar i latex. Eller regndamasker med PVC-beläggning.

Regnkläder

Termokläder

Termokläderna i Louis-sortimentet är det ultimata frostskyddet för motorcyklister. Oavsett om det är en termooverall i ett stycke eller en kombination av jacka och byxor – principen är densamma: Termofodret fungerar som en isolerande luftkudde under det vindtäta och vattentäta ytterskiktet. Det fungerar så bra att dessa termokläder inte rekommenderas för tvåsiffriga plusgrader. Och det bästa: Termokläderna från Louis passar bekvämt över vanliga motorcykelkläder.

När du provar ska du helst ha dina vanliga motorcykelkläder på dig.

Tips: Köp överdrag minst ett nummer större än dina vanliga stövlar eller handskar.
Och ännu ett tips: Halsdukar av bomull blir blöta i regnet och leder sedan fukten inåt. När det gäller att täta kragen fungerar tubsjalar och halsvärmare av konstfibrer bättre.


Regnfast, lätt, flexibelt och vattentätt – bagage och tillbehör:


Praktiska tips för körning

Att köra när det är vått

Regn är ingen fara – så länge du anpassar körstilen.

Lagstiftaren låter oss motorcyklister till stor del själva bestämma hur vi vill skydda oss mot kyla, väta och eventuella konsekvenser av en olycka. Exempelvis föreskriver den tyska vägtrafiklagen (StVO) endast med artikel 21a att man måste ”bära lämplig skyddshjälm under körning”.

Situationen är något annorlunda när det gäller körkortsprovets uppkörningsdel. Här gäller det som står i bilaga 7 till den tyska körkortslagen (FeV): ”För körkortsprovets uppkörningsdel för klass A, A1, A2 och AM ska den sökande bära lämpliga motorcykelskyddskläder bestående av en lämplig motorcykelhjälm, motorcykelhandskar, en åtsittande motorcykeljacka, ett ryggskydd (om det inte har integrerats i motorcykeljackan), motorcykelbyxor och motorcykelstövlar med tillräckligt ankelskydd.”

SearchWishlistUser AccountCartArrow LeftArrow RightArrow Right ThinIcon HomeIcon HomeMenuArrowCaret DownCloseResetVISAmatercardpaypalDHLHermesCheckCheck-additionalStarAdd to Shopping Cartchevron-leftchevron-rightSpinnerHeartSyncGiftchevron-upKlarnaGridListFiltersFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoCalendar