Motorcykelvård: Så här hålls maskinen i form

Mervärde: Skötsel och underhåll

Motorcykelvård och underhåll

Fordonsv√•rd handlar inte bara om att bevara ett tilltalande utseende. Den erfarne motorcyklisten utnyttjar alltid detta tillf√§lle f√∂r att f√∂rvissa sig om att fordonet √§ven tekniskt √§r i ett felfritt skick.

En motor som läcker, slitna kablar, flygrost på kromade delar eller lösa skruvar upptäcks omedelbart vid rengöringen. För att kunna tvätta maskinen behöver du en lämplig tvättplats, till exempel på en bensinmack. Det är inte tillåtet att tvätta fordon i farmors trädgård eller på gatan. Om du vill använda en högtryckstvätt, måste du hålla ett tillräckligt avstånd till känsliga komponenter som kedja, styrhuvuds-, svingarms- eller hjullager. Annars föreligger risk att du spolar ur fettfyllningen. Kontaktanslutningar i fordonets elsystem reagerar på felaktig användning av högtryckstvättar med efterföljande läckströmmar eller kontaktproblem. Viktigt: Motorcykeln måste ha svalnat innan den tvättas.

N√§r motorcykeln √•ter √§r fin och ren √§r det b√§st att ocks√• ta tillf√§llet i akt och kolla tekniken: Fungerar alla belysningsenheter? √Ąr olje- och kylv√§tskeniv√•erna, m√∂nsterdjupen och d√§cktrycken, drivkedjans sp√§nning och bromsbel√§ggens tjocklek korrekta?

På tal om bromsar: Innan du själv vågar dig på att byta bromsbelägg eller bromsvätska, se under alla omständigheter till att få professionell support. Ditt liv kan bero på att bromsarna fungerar.


‚ÄĚDet finns knappast ett b√§ttre s√§tt att l√§ra k√§nna den egna motorcykeln och f√∂rst√• dess teknik.‚ÄĚ


Motorcykelunderhåll och WD-40

Inte bara tvätta

Korrekt och bra smörjning håller längre, fungerar bättre och rostar mindre.

Motorcykelunderh√•ll ‚Äď oljeniv√•

Kontrollera oljenivån!

Så här måste det se ut: Oljenivå strax under max. Oljan är dock bara ljus och klar direkt efter påfyllning.Klädvård

Klädvård

Precis som motorcykeln bel√∂nar √§ven v√§lsk√∂tta motorcykelkl√§der sin anv√§ndare med l√•ng livsl√§ngd och optimal funktionsduglighet. 
Vad du bör tänka på när det gäller klädvård, hittar du här:

screwdriver-crew-mood.png

Tips för mekare

Dessa tips för skötsel och mycket annan hjälp med illustrationer finns i detaljerad form också i Louis serviceområde.

SearchWishlistUser AccountCartArrow LeftArrow RightArrow Right ThinIcon HomeIcon HomeMenuArrowCaret DownCloseResetVISAmatercardpaypalDHLHermesCheckCheck-additionalStarAdd to Shopping Cartchevron-leftchevron-rightSpinnerHeartSyncGiftchevron-upKlarnaGridListFiltersFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoCalendar