MC-kläder för vardagen


Certifierad skyddsutrustning med fritidslook.
Full säkerhet – full lämplighet för dagligt bruk.

Säkra motorcykelkläder är viktiga och nödvändiga. De skyddar oss mot skador, väder och temperaturer. Men naturligtvis är de störande ibland och man märker den bristande lämpligheten för vardagsbruk senast när man vill göra något när man har nått sitt mål med motorcykeln. På kontoret i din läderkombi? I touringdräkten till konserten?  

Skulle det inte vara bra att ha säkra motorcykelkläder som du också kan bära normalt varje dag?

Inga problem! Hos Louis får du certifierade motorcykelkläder med dold skyddsfunktion. Det finns något för varje stil. Med den ser du bra ut även utan motorcykeln och är alltid säker på vägen.  


Jeansbyxor

Textiljackor

Läderjackor

Jogger, leggings, chinos

Citystövlar
Osynligt skydd hur fungerar det?

Specialfibrer

För att förvandla vardagskläder till skyddande motorcykelkläder förlitar vi oss ofta på motståndskraftiga hightech-fibrer. 
Till exempel använder vi nötnings-, riv- och skärbeständiga Armalith®, som tillverkas i kombination med UHMWPE-fibrer från rymd- och militärteknik. Den oförstörbara, lätta och värmebeständiga DuPont Kevlar® fibern används, liksom den mångsidiga Cordura®-fibern. Slitstark, teknisk denim med en autentisk look och känsla, som är minst 4 gånger mer nötningsbeständig än bomullsdenim med samma vikt. Eller även Dyneema®, en ultrahögmolekylär fiber som är 15 gånger starkare än stål med samma vikt. Maximal styrka – minimal vikt.

Tester och certifieringar

Oavsett om det är med eller utan specialfibrer – motorcykelkläderna som du kan köpa från Louis har alltid testats och certifierats. Detta innebär att de har testats med avseende på riv- och nötningsbeständighet enligt officiella krav samt klassificerats som personlig skyddsutrustning (PSU).

säkerhetssömmar 

Våra motorcykelkläder är alltid försedda med säkerhetssömmar.
Med denna sömnadsteknik sys materialet först med en stor överlappning. Överlappningen viks sedan ännu en gång och sys igen. På detta sätt skapas en mycket slitstark och draghållfast dubbelsöm.

Skydd

Även när det gäller tillverkningen av skydd har det hänt en hel del. Till exempel är det numera möjligt att tillverka skydd med utmärkta stötdämpningsvärden som ändå är väldigt tunna, mjuka och böjliga. Ibland kan man knappt tro att det är äkta skydd man tittar på. Alla skydd som finns i våra motorcykelkäder är certifierade och testade. Du ser eller känner dem knappt, men de skyddar dig på ett tillförlitligt sätt.

SearchWishlistUser AccountCartArrow LeftArrow RightArrow Right ThinIcon HomeIcon HomeMenuArrowCaret DownCloseResetVISAmatercardpaypalDHLHermesCheckCheck-additionalStarAdd to Shopping Cartchevron-leftchevron-rightSpinnerHeartSyncGiftchevron-upKlarnaGridListFiltersFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoCalendar