Skötselråd: Hålla motorcykelkläder i form

Precis som en välskött motorcykel belönar korrekt vårdade motorcykelkläder användaren med lång livslängd och optimal funktion. Vad du måste tänka på när det gäller klädvård, hittar du här.

Klädvård

Textilkläder med klimatmembran

När kläderna blir smutsiga förblir klimatmembranet visserligen vattentätt, men andningsaktiviteten avtar gradvis. Därför bör de tvättas oftare.

  • Textilkläder med klimatmembran kan i regel maskintvättas utan problem. Se till att följa skötselråden på den fastsydda etiketten när du tvättar. Det rekommenderas att använda ett speciellt tvättmedel, annars kan membranet skadas. Använd aldrig sköljmedel!
  • Undvik stark hetta vid torkning.
  • Behandla sedan smuts- och vattenavvisande med en spray för textilimpregnering.
Textilvård – impregnering

Före | Efter

Textilvård

Denna effekt har impregneringen: Regndroppar rinner av. Vatten har ingen chans att tränga in i yttertyget.


Läderkläder

Läder är extremt slitstarkt och nötningsbeständigt, anpassar sig till användaren och är andningsaktivt. För att dessa egenskaper ska räcka i många år behöver naturprodukten lite uppmärksamhet:

  • Rengöring: smutsigt slätt läder får endast behandlas med rent vatten eller en speciell läderrengöringsspray. Får endast torkas i rumstemperatur. Impregnera sedan med ett speciellt läderfett. Vi rekommenderar att dessutom spraya på fuktskydd.
  • Ofodrade läderhandskar kommer att stelna med tiden och så småningom bli spröda. Tvätta därför noga en eller två gånger om året med varmt vatten och lite mild tvål. För infettning av insidan är det lättast att gnugga händerna med lite läderfett och ta på sig handskarna.
  • För läderstövlar gäller samma rekommendationer som för andra läderprodukter. Men: använd inte olja eller fett, eftersom det mjukar upp lädret för mycket. Lämpligare: Vaxbaserade produkter.
  • Beakta alltid den fastsydda skötseletiketten!
Lädervård med vax

Lädervård

Bra läderfett håller lädret smidigt och skyddar mot smuts och fukt.


Hjälm och visir

Speciellt visiret kräver intensiv vård, eftersom dålig sikt alltid är en säkerhetsrisk. För att undvika repor, luckra upp damm och insektsrester ordentligt (med vått kökspapper eller speciell visirrengörare) och skölj med klart vatten. Använd en mjuk duk för att badda torrt (torka inte!). Glöm inte insidan.

Visiereinigung - Helm

Visirrengöring

Låt om möjligt torkade insektsrester ligga i blöt i några minuter. Därefter kan de tas bort utan att orsaka repor.

Tips: Du hittar en visirrengöringsstation i varje Louis-filial. När du är på språng: speciella rengöringsdukar. För hjälmens stoppning har Louis en speciell rengöringsspray i sortimentet.


Motorcykelvård och underhållsmedel

Motorcykelvård och underhåll

Det finns knappast ett bättre sätt att lära känna sin egen motorcykel och förstå dess teknik.

SearchWishlistUser AccountCartArrow LeftArrow RightArrow Right ThinIcon HomeIcon HomeMenuArrowCaret DownCloseResetVISAmatercardpaypalDHLHermesCheckCheck-additionalStarAdd to Shopping Cartchevron-leftchevron-rightSpinnerHeartSyncGiftchevron-upKlarnaGridListFiltersFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoCalendar